Petak, 22. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Promovisano novih 636 visokoobrazovanih osoba koji su znanje stekli na Univerzitetu u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Ukupno 636 visokoobrazovanih osoba koji su studirali na Univerzitetu u Tuzli, danas je promovisano u Univerzitetskoj dvorani na tradicionalnoj svačenosti.

Akademska zajednica u Bosni i Hercegovini je tako bogatija za 543 diplomanta i 93 magistra, koji su znanje primali od profesora sa 12 fakulteta Univerziteta u Tuzli i Akademije dramskih umjetnosti.

– Govoriti o obrazovanju i kompetencijama koje se steknu na Univerzitetu u Tuzli nije teško, ali podvig koji ste ostvarili da biste ovo postigli nije bio lagan, za vas, ali ni vaše roditelje. Pružili smo vam ambijent za učenje, bili ste u akademskom okruženju, stjecali ste znanja, razmjenjivali ideje i kreirali prijateljstva. Vjerujem da ćete se sjećati vremena koje ste proveli s kolegama i nama te da ćete ostati i dalje dio Univerziteta u Tuzli – rekla je rektorica Univerziteta u Tuzli, Nermina Hadžigrahić u svom obraćanju prisutnima, dodavši kako se nada da će diplomanti što prije naći zaposlenje u svojoj struci.

– Čast je biti danas ovdje, jer ovoliko mladih i obrazovanih ljudi okupljenih na jednom mjestu koji okončavaju svoje dugogodišnje školovanje čini ovaj trenutak posebno svečanim. Pozivam vas da svoja znanja i vještine, stečene na Univerzitetu u Tuzli, stavite u funkciju progresa i življenja temeljnih humanističkih načela. Ostanite svjesni činjenice da ste svoje znanje i zvanje stekli upornim radom, trudom, odricanjem, neprospavanim noćima i stalnim stjecanjem novih znanja, vještina i kompetencija. Čuvajte te vrijednosti, čuvajte dignitet vaših profesija – izjavio je premijer Tuzlanskog kantona, Jakub Suljkanović.

Nakon prigodnih govora rektorice Hadžigrahić i premijera Suljkanovića, diplomanti i magistri su bacili kape u zrak, što simbolizuje završetak njihovog višegodišnjeg školovanja. (Tuzlanski.ba/Foto: Blicko Junior)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje