Četvrtak, 1. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Projekcija filma na Trgu slobode i druge aktivnosti: MIZ Tuzla orgnizuje Dan sjećanja na genocid u Srebrenici

Preuzmite sliku

Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, organizuje program pod nazivom „11. juli u Tuzli“.

Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati u saradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla, Institutom za društvena i religijska istraživanja, Koordinacijom boračkih organizacija Grada TuzlaBZK „Preporod“ Tuzla, JU Specijalnom bibliotekom „Behram-beg“ i Aktivom vjeroučitelja Tuzla.

U okviru programa „11. juli u Tuzli“ planirane su sljedeće aktivnosti:

08. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 21:00 sat bit će upriličena  projekcija dokumentarnog filma „Glogova – neispričana priča“ autora Avde Husejnovića.

09. jula 2020. godine  u haremu džamije „Tevba“ u Gornjim Čaklovićima u 20:45 sati bit će promovisana knjiga „Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću“ autora Hasana Hasanovića.

10. jula 2020. godine na Trgu slobode sa početkom u 20:30 sati planiran je centralni program manifestacije. Program će izvesti glumci Narodnog pozorišta Tuzla, članovi hora „Gazi Turali-beg“ i hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

13. jula 2020. godine u prostorijama biblioteke „Behram-beg“ u 19:00 sati bit će organizirana promocija zbirke radova „Djeca Srebrenice“. Autori zbirke radova su učenici koji žive i školuju se u Srebrenici.

Program „11. juli u Tuzli“ koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom  nad Bošnjacima realizuje se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

Pozivamo Vas da u svojim izdanjima najavite program, te da prisustvujete događajima u okviru ovogodišnjeg programa i javnost izvijestite o njima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje