Subota, 16. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Problem odliva kanalizacije i fekalija niz ulicu Kojšino u Tuzli (FOTO)

Preuzmite sliku

Redakciji Tuzlanski.ba obratila se čitateljka portala s molbom da objavimo njen apel koji se odnosi na problematiku odliva kanalizacije i fekalija niz ulicu Kojšino u Tuzli. 

Građani/ke koji žive u spomenutom naselju primorani su da svaki dan prolaze kroz nastale bare obzirom da niz ulicu konstantno teče kanalizacija, pri čemu protiv svoje volje stvaraju uslove za širenje zaraza.

– Ulicom svakodnevno prolazi mnoštvo ljudi obzirom da je tu smješten i Komemorativni centar u Tuzli. O trošku građana/ki je prije par godina u neposrednoj blizini napravljen parking za turističke autobuse. Samo godinu dana poslije natpis za parking je skinut, a privatna preduzeća su počela odlagati razne tipove građevinskog materijala i otpada. Svaki puta nakon obilnijih padavina ovaj problem se javlja već godinama, prilikom svake jače kiše ili otapanja snijega. Obzirom da za svaki problem mora postojati rješenje nadam se da će nadležni sistemski i planski trajno riješiti navedenu problematiku ili barem pronaći privremeno rješenje kako bi se građani ovog naselja mogli normalno kretati glavnom ulicom, navodi se u apelu zabrinute sugrađanke. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje