Četvrtak, 16. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prijem za hafize sa područja Medžlisa Tuzla

Preuzmite sliku

Predsjednik Izvršnog odbora dr. Amir Karić i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović priredili su u četvrtak 25. februara 2021. godine prijem za hafize sa područja Medžlisa Tuzla koji su u protekloj 2020. godini položili hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Karić i glavni imam Huskanović uputili su čestitke mladim hafizima, njihovim muhafizima i roditeljima na velikom uspjehu, ističući radost da se na području Medžlisa Tuzla iz godine u godinu povećava broj hafiza Kur’ana Časnog.

Prijemu su prisustvovali hafizi Muhamed Čirak, Harun Omerović i Maid Razić i njihovi muhafizi Ahmed-ef. Huskanović, Abdullah Kapo i Nedžad Vehabović.

Muallimi zauzimaju posebno mjestu u životu polaznika mekteba. Značajna je i njihova uloga u procesu memorisanja ajeta Kur’ana, te je, pored podrške porodice, i to istaknuto tokom susreta.

Susretu su prisustvovali i muallimi mladih hafiza mr. Ibrahim-ef. Softić, Ibrahim-ef. Saletović i dr. hfz. Edin-ef. Peštalić, kao i roditelji mladih hafiza.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,