Petak, 26. Februara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Prihvaćen prijedlog regulacionog plana stambeno poslovne zone ”Kreka-Jug” (FOTO)

Preuzmite sliku

Na 7. sjednici Kolegija Gradonačelnika Tuzle održanoj 13. 02. 2015. godine prihvaćen je Prijedlog Regulacionog plana stambeno poslovne zone ”Kreka-Jug” – Prva faza, u Tuzli, koji će biti upućen Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje – donošenje.

Predviđenim regulacionim planom planirana je izgradnja stambeno poslovnih objekata i ostalih sadržaja koji će znatno doprinijeti kvaliteti života građana ovog dijela grada.

 • kreka-plan-tuzla
 • Pored toga utvrđen je Prijedlog Odluke o uvjetima i načinu raspolaganja nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla i upućuje se Gradskom vijeću Tuzla na razmatranje i usvajanje.

  Gradonačelnik Imamović je sukladno novom Zakonu o javnim nabavkam BiH, donio Plan nabavki Grada Tuzla za 2015. godinu, a prihvaćena je i Informacija o aktivnostima na zbrinjavanju građana i programima pomoći u obnovi i izgradnji stambenih zgrada zahvaćenih prirodnom nesrećom, koja se prosljeđuje Gradskom vijeću na usvajanje.

  Kolegij Gradonačelnika je podržao Izvještaj o upravnom rješavanju u službama za upravu Općine-Grada Tuzla tokom 2014. godine, koji će Gradonačelnik podnijeti Gradskom vijeću na narednoj sjednici.

  Informaciju o radu Pravobranilaštva Općine-Grada Tuzla za period 01. 01. 2014. do 31. 12. 2014. Kolegij Gradonačelnika je primio na znanje i istu će proslijediti Gradskom vijeću na usvajanje. (Tuzla.ba)

 • kreka-plan-tuzla1
 • regulacioni-plan-kreka
 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,