Nedjelja, 13. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pričinjene brojne štete: Proglašeno stanje prirodne nesreće u Tuzli

Preuzmite sliku

U toku je sastanak Gradskog štaba Civilne zaštite Tuzla, na kojem je upravo proglašeno stanje prirodne nesreće uzrokovano poplavama i bujicama, izvještava RTV 7.

Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla je na terenu, pozvali su i slobodne vatrogasce. Kako je do sada saopšteno, zbog obilnih padavina pričinjene su brojne štete u gradu.

U 40 minuta palo je 70 litara po metru kvadratnom. Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla je imala 10 teških intervencija. Nema potvrda o povrijeđenim osobama. Kako je istaknuto na sjednici Gradskog štaba očekuje se reaktiviranje klizišta, situacija je složena, formirana je komisija za štete. Za sutra je proglašeno narandžasto meteo upozorenje.

‘Imamo ružnu prognozu za sutra da će iza 11 sati opet biti veliko nevrijeme. Pravimo plan i pravit ćemo ga do iza ponoći, a onda će službe za zaštitu i spašavanje, javna komunalna preduzeća, krenuti u eliminisanje velikih šteta od večeras. Sklanjanje drveća sa puteva, ispumpavanje vode, čišćenje slivnika kako bi oni bili spremni primiti sutrašnju kišu’ – kazao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,