Ponedjeljak, 25. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Pričaj mi o zdravlju: U Tuzli javna tribina koja govori o aerozagađenju

Javna tribina “Pričaj mi o zdravlju” govori o aerozagađenju i iznimno je važan događaj koji će se održati dana 5. februara u Amfiteatru 2 Rektorata Univerziteta u Tuzli sa početkom u 17 h.

Aerozagađenje je problem sa kojim se susrećemo već godinama unazad i čini se kako problem samo progredira kroz godine. Građani obolijevaju izloženi štetnim sitnim materijama iz zraka, a zimski period se čini nepodnošljivim na cijelom području Tuzlanskog kantona, naročito u gradu Tuzli, Lukavcu, Živinicama i drugim mjestima.

Studenti Udruženja studenata medicine Bosne i Hercegovine «BoHeMSA» LC Tuzla i Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta u Tuzli «MEDICUS» prepoznali su ovaj problem kao izrazito važan, te organizuju javnu tribinu “Pričaj mi o zdravlju” na kojoj će stručnjaci iz srodnih polja govoriti ne samo o posljedicama ovog problema, nego i o optimalnim i mogućim rješenjimaa.

Govornici su:

-Prof.dr.med.sc.Nurka Pranjić, specijalista medicine rada,
-Doc.dr.med.sc. Maida Mulić, specijalista socijalne medicine sa organizacijom i ekonomikom zdravstva.
-Prof.dr.med.sc. Ermina Iljazović, specijalista patologije
-Prof.dr.sc. Zehrudin Osmanović. doktor hemijskog inžinjerstva

Ovim putem pozivaju se svi građani da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i da zajedno sa nama i našim stručnjacima čuju sve o rješenju problema i da zajedno pokušamo da stvorimo zdraviju sredinu u kojoj živimo. Zajedno to možemo!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje