Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Preminuo Zihnija Cipurković – Geca jedan od najvećih navijača Slobode

Preuzmite sliku

U 73. godini života u ponedjeljak 22. februara preminuo je Zihnija Cipurković – Geca jedan od najvejrnijih navijača Slobode.

Geca je uvijek bio uz uz Crveno – crne prateći utakmice i treninge svog voljenog kluba. Nema tog ekipnog putovanja na gostovanje, a da se Geca nije pojavio na kapijama Tušnja i poželio sreću fudbalerima i stručnom štabu Slobode.

  • “Geca je sasvim sigurno bio jedan od najvećih navijača Slobode u njenoj stogodišnjoj historiji. Uvijek ga je čekalo njegovo mjesto na “A” tribini, a kada iz opravdanih razloga nije mogao doći na Tušanj da gleda utakmicu ta stolica bi bila prazna. Takđer, Slobodu je prije rata Geca pratio i na gostovanjima na skoro svim stadionima bivše SFRJ. Valajlo je onda imati hraborsti pa Slobodu bodriti npr. sa sjeverne tribine “Marakane” protiv Crvene Zvezde. Za našeg Gecu to nije bio problem. Gubitak je ovo veliki kako za klub tako i za sve nas koji smo ga poznavali” – kazao je za Tuzlanski.ba Sulejman Dorić bivši dugogodišnji vođa navijačke skupine Fukare Tuzla.

    U znaš poštovanja za vjernost i odanost Slobodi Zihnija Cipurković – Geca je dobio i zahvalnicu od FK Sloboda koja je danas porodici i prijateljima Gece uputila najiskrenije izraze saučešća.

  • “Tvoja Sloboda te nikada neće zaboraviti…El – Fatiha💔🖤😔” – naveli su iz FK Sloboda Tuzla.

    Posljednji ispraćaj Gece će se obaviti u srijedu 24. februara u 14:30 sati ispred džamije Tušanj-Slatina. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje