Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Poslodavac dolazi u Tuzlu: Jadranka grupa s otoka Lošinja i ove godine zapošljava nove radnike

Preuzmite sliku

Jadranka grupa, jedno od vodećih hotelijersko-trgovačkih društava u Hrvatskoj, koja već više od 70 godina uspješno posluje u hotelijerstvu, kampingu i trgovačkoj djelatnosti na otocima Cresu i Lošinju, zapošljava.

Društvo posjeduje i upravlja sa šest hotela i jedanaest restorana te vilama i apartmanima smještenim na najatraktivnijim lokacijama otoka Lošinja, kapaciteta više od 3.500 gostiju, s četiri kampa na otocima Lošinju i Cresu te obavlja djelatnosti veleprodaje i maloprodaje zajedno sa središnjim objektom za pripremu hrane.

Da je Jadranka grupa poželjan poslodavac, potvrđuje i činjenica da se u Jadranka grupi od 2009. udvostručio broj zaposlenika. Jedan od najboljih primjera je Elisa Zanotti koja je svoj put započela prije nekoliko godina kada je u Jadranku došla kao sezonski radnik. Uz nju, u Jadranka grupi ukupno je 800 stalnih zaposlenika kojima se od aprila pa do kraja septembra pridružuje još 800-tinjak sezonskih radnika.

„Posao i život na Lošinju ne bih mijenjala ni za što“

Elisa je Talijanka koja je na otok Lošinj stigla na ljetovanje te idilično mjesto za ljetni odmor pretvorila u mjesto u kojem živi i radi cijelu godinu. Dva ljeta provela je radeći u Jadranci kao konobarica, a zatim joj je omogućeno produženje ugovora, nakon čega joj se život u potpunosti promijenio.

– Ljubav prema Lošinju traje otkako sam prije devet godina došla ovdje s prijateljicama. Jako volim svoj sadašnji posao i ljude s kojima radim. Uz Lošinj, zaljubila sam se i u lošinjski turizam, lošinjsku klimu i toplinu Lošinjana. Ni hrvatski mi nije predstavljao preveliki problem za život na otoku, koji ne bih mijenjala ni za što.

Jadranka grupa na svim nivoima brine o svojim zaposlenicima te im, pored ugovorene naknade za rad (koja podrazumijeva i dodatke na platu za rad nedjeljom, blagdanom, za dvokratni rad i ostala prava zajamčena kolektivnim ugovorom), osigurava smještaj i prehranu bez umanjivanja plaće. Troškovi sanitarnog pregleda i prevoza do mjesta prebivališta nakon isteka ugovora o radu također se refundiraju. Posebnu pažnju Jadranka grupa posvećuje stvaranju inovativnog i poticajnog okruženja, omogućava sticanje iskustva u struci uz iskusne i stručne mentore te uključivanje u program nagrađivanja.

Jadranka grupa zapošljava na radnim mjestima:

– Pomoćni konobar (m/ž),

– Pomoćni kuhar (m/ž),

– Pomoćni radnik u kuhinji (m/ž),

– Čistač (m/ž),

– Radnik u domaćinstvu (sobar) (m/ž),

– Maser posebnih vrsta masaža (m/ž),

– Podavač (m/ž),

– Pekar (m/ž),

– Mesar (m/ž),

– Slastičar (m/ž),

– Vozač C kategorije (m/ž),

– Skladišno transportni radnik (m/ž) i drugim radnim mjestima.

Više informacija i popis otvorenih takmičenje potražite na http://www.jadranka.hr/karijere.

Ako ste ambiciozni, predani poslu i željni radnih izazova u inovativnom i poticajnom okruženju, pri tome samostalni i odgovorni i u potrazi za sezonskim zaposlenjem, s radom u Jadranka grupi možete se upoznati u Tuzli, 4. februara 2019. godine, u 10 sati u dvorani hotela Tuzla.

(Marketing | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje