Subota, 13. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

Posjećen program trećeg dana 12. Kaleidoskop festivala

Preuzmite sliku

Trećeg dana 12. Kaleidoskop festivala, u četvrtak, 28.7. nastavljene su aktivnosti u Gradskom parku: Kaleidoskop Art i oslikavanje murala „Milky way“, grafičkog dizajnera  Darka Jovičića.

Većinom mladi, ali i oni najmlađi, pokazali su veliki interes za radionice izrade goblena „Golem’s Goblens“ , koje je u Kući plamena mira vodio riječki umjetnik Vinko Golembiowski. Slično je bilo i sa radionicama kaligrafije koje je u Domu mladih vodio tuzlanski umjetnik Vanja Stankić.

Razgovoru sa umjetnikom  koji je u Ateljeu Ismet Mujezinović, vodio poznati filmski i pozorišni reditelj i angažirani umjetnik, Dino Mustafić, prisustvovali su i uzeli učešće u zanimljivom dijalogu, osobe koje se na profesionalan ili amaterski način bave umjetnošću i kulturom, aktivisti i aktivistkinje iz omladinskih organizacija, kao i učesnici i učesnice koje zanima aktuelno stanje u bosanskohercegovačkoj kulturi, položaj umjetnika i umjetnica u aktuelnom društvenom okruženju, odnos društva prema angažiranim umjetnicima i umjetnicama i druge teme iz ove oblasti.

Prvo veče koncerata u Parku kod Muzičke škole posvećeno je, najvećim dijelom, tuzlanskim bendovima, uz gostovanje benda Gomorra iz Švicarske. Pred mnogobrojnom publikom nastupili su tuzlanski bendovi Contusio, Reluktant, Urban Instinkt i Nula plus. (Foto: Adis Alić | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,