Srijeda, 6. Jula 2022.
Tuzlanski.ba logo

Poruka mira i ljubavi iz Tuzle: Učenici OŠ “Brčanska Malta” podigli 600 velikih srca u zrak i otpjevali “Samo da rata ne bude”

Preuzmite sliku

Osnovna škola “Brčanska Malta” u Tuzli danas obilježava 49 godina postojanja, a tim povodom upriličena je muzička manifestacija na igralištu škole gdje je oko 600 mališana pjesmom “Samo da rata ne bude” poslalo poruku mira i ljubavi.

  • Učenici 27 odjeljenja skupa u glas pjevali su dobro poznati hit Đorđa BalaševićaSamo da rata ne bude” i uz podignuta srca pozvali odrasle na mir i ljubav.

    Direktor OŠ “Brčanska Malta” Edis Čatibušić je ovom prilikom kaza kako je menadžment škole zajedno u dogovoru sa nastavnicima došao na ideju da danas umjesto klasične priredbe Dan škole bude obilježen na malo drugačiji način.

  • “Danas je vrlo poseban dan za našu školu jer obilježavamo 49 godina od osnivanja OŠ “Brčanska Malta”. U dogovoru sa nastavnicima zaključili smo da je umjesto klasične priredbe ovakav način obilejžavanja Dana škole u nekom da tako kažem ludom vremenu u kome se nalazimo bilo najbolje da mala raja pošalje poruku mira i ljubavi svima odraslima. Na ovaj način djecu učimo da trebaju voliti, cijeniti i poštvati svakoga. Učenici su sa oduševljenjem prihvatii ovu ideju i učestvovali u realizaciji današnjeg programa” – kazao je Čatibušić.

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje