Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Pomozite našem Igoru Labudanu da kupi TV! (FOTO/VIDEO)

labudan
Preuzmite sliku

Pomozite našem Igoru Matuzoviću da svoju sobu u prihvatnom naselju Mihatovići obogati TV-om

\"labudan\"Prije smo Igora viđali kako skuplja donacije za kupovinu kasetofona, a nakon toga i sa raznim uređajima za slušanje muzike od starih radio tranzistora do novijih mp3 uređaja.

Nakon što je privremeno bio smješten u Hotelu Tuzla (preko zime) Igor je jedno vrijeme ponovo spavao na ulici, tačnije u zgradi stare Općine. Od nedavno Igor je smješten u prihvatnom centru u naselju Mihatovići.

Okupan, obrijan i u čistoj odjeći Igor iz Mihatovića svakodnevno dolazi u svoju čaršiju kako bi dan proveo sa svima onima koje voli i koji ga vole, sa svojim mnogobrojnim prijateljima u kafićima, prodavnicama, pasažu kao i brojnim drugim dobrim ljudima koje sretne u prolazu.

Trenutni problem našem Labudanu predstavlja svakodnevni prevoz iz Mihatovića do Tuzle kao i povratak nazad. Kako kaže, bez grada ne može a posljednju marku bi prije izdvojio za autobos da dođe u grad nego da jede.

\"igiIgoru treba TV, pomozite našem Labudanu

Igor nije jedan od onih koji će nositi papir na kojem piše da mu novac treba za preživljavanje, za hljeb, za liječenje od raznih bolesti, on je uvijek iskren, pa tako i kod natpisa za kupovinu TV-a. Nije potrebno praviti akcije kojim bi otvarali žiro račune za pomoć, telefonske brojeve za donacije, potrebno je samo biti čovjek, tačnije: Igorov prijatelj. Sutra i preko vikenda Igor će sa svojom kutijom za donacije biti u gradu, ispred Ismeta i Meše, ukoliko ga ugledate, pomozite mu, ubacite markicu ili dvije našem Labudanu.

Odgovor na konstataciju da će mu neko ukrasti TV kada ga kupi, bio je pokazivanje ključa sobe u kojoj je smješten. Kako je Igor poručio, a mi njegovu želju poštujemo, ne želi više da bude Labud, ovog ljeta želi da ga zovete Labudan.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: