Ponedjeljak, 14. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pomoć socijalno ugroženim: Tuzla ima najhumanije bajkere u BiH (FOTO)

Preuzmite sliku

Moto klub Tuzla danas je uz pomoć sponzora BH Telecoma i Auto kuće Nipex uspješno ispunio još jednu humanitarnu aktivnost iz svog godišnjeg plana i programa “Pomoć najugroženijoj porodici Tuzle”.

Naime, članovi Moto kluba Tuzla posjetili su danas dvije porodice samohranih majki do kojih su došli na preporuku Centra za socijalni rad Tuzla i uručili im pomoć u prehrambenim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Znamo da je pored donacije koju smo uručili važan i osjećaj kod tih porodica da znaju kako humanost nije izumrla i da još uvijek ima dobrih ljudi koji žive u njihovom okruženju” – kažu članovi Moto kluba Tuzla.

Tuzlanski bajkeri već duži niz godinama praktikuju razne vrste humanitarnih akcija ali to su do sada radili u “tišini” i bez medijskih objava.

U posljednje vrijeme odlučili smo da naše akcije da podijelimo sa javnosti iz dva razloga. Prvi je podizanje svijesti građana o tome ko su zapravo i kakve osobe bajkeri, a drugi razlog je još važniji a to je da uputimo ujedno i APEL svim udruženjima, orgaizacijama, firmama i imućnim ljudima da pomognu onima kojima je pomoć neophodna i tako vrate humanost među ljude” – poručuju iz Moto kluba Tuzla.

Svojim aktivnim humanitarnim radom članovi Moto kluba Tuzla svakako spadaju u najhumanije bajkere u Bosni i Hercegovini.

Za uzvrat bajkeri ne traže puno skoro ništa. Samo žele da svi znaju kako je i na motociklu, mopedu ili biciklu ljudsko biće, nečije djete, otac, majka, brat ili sestra a jedan mali trenutak nepažnje može ih koštati života jer oni su najugroženija kategorija u saobraćaju i svaki dodir može biti koban uz poruku: “Pogledaj dva puta i spasi život, koristite žmigavce čuvajte motocikliste!” (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje