Petak, 25. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pojačano pranje i dezinfekcija tuzlanskih ulica svakoga dana

Preuzmite sliku

Javno komunalno preduzeće “Komunalac” Tuzla, nakon što je dobilo preporuku Kriznog štaba grada Tuzle, osim pranja vrši i dezinfekciju ulica. 

Naredne aktivnosti će se odnositi na svakodnevnu dezinfekciju prostora oko Doma zdravlja i kompletnog kruga Univezitetskog kliničkog centra Tuzla.

  • – U postojeće cisterne ubacujemo male količine dezinfekcionog sredstva, u pitanju su manje količine koje nisu opasne za radnike i građanstvo. Intezivirali smo aktivnosti u većim gradskim naseljima, te sjeverna i južna saobraćajnica. Ovo možemo nazvati pojačanim pranjem jednih te istih dijelova više puta.

    – Svakog dana će se prati okruženje UKC-a sa dezinfekcionim sredstvima, parkirališta, pristupne ulice, zatim idemo Dom zdravlja, te izolatorij a nakon toga u pranje čitavog grada, itakao je Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

  • Zadovoljstvo posjetom i najavljenim aktivnostima istakao je i v.d. direktor JZU Univerzitetski klinički centar Tuzla Vahid Jusufović:

    – Obradovala me posjeta Imamovića kao i činjenica da će ovaj dio posla biit obavljan u jutarnjim satima i kontinuirano, olakšat će nam to mnogo, jer se radi u velikom kompleksu. (RTV 7 | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje