Ponedjeljak, 4. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Počinje nova sezona: Gradsko klizalište Panonika u Tuzli zvanično je otvoreno

Preuzmite sliku

Gradsko klizalište Panonika Tuzla od danas zvanično je otvoreno, građani će svaki dan moći klizati u periodu od 10:00 – 22:00 sata.

SvečanI početak 17. sezone upriličeno je danas u 18 sati sa revijalnim nastupom umjetničkog klizanja Kluba sportova na ledu “UNITY” Sarajevo.

Kao i ranijih godina za sve one koji nisu vješti u klizanju i ove sezone će biti organizovana besplatna škola klizanja.

 • Uspješni klizači koje smo zatekli na klizalištu podijelili su svoja iskustva:

  “2019. godine sam prvi put došao ovdje, krenuo sam klizati, sve uz pomoć našeg Armina, on me je dosta naučio i pripremao za takmičenje i bio sam prvak u klizanju. Ja dođem ovdje oko pet i budem sve do kraja rada klizališta, više volim zimski period nego ljetni,” navodi 15-godišnji Ajdin Malohodžić, koji navodi da se sjeća i svojih početaka na klizaljkama.

  “Prvi put kada sam stao na klizaljke, odmah sam pao i povrijedio sam nogu i ruku, pa poslije oporavka sam klizao. Ne treba imati strah, jer ako imaš strah, džaba ćeš pokušavati.”

  Dženana Omerović, je prvi put na klizalište došla 2020. godine:

  “Nije bilo teško naučiti klizati, naučila sam to ovdje uz pomoć radnika, pomogao mi je mnogo brat i pomoćne guralice.  Ovdje sam 2022. slomila ruku, vozila sam se sa prijateljem, spotaknula se, dočekala se na ruku i slomila je. Apelovala bi na sve da paze kako voze, da se čuvaju i treba uvijek imati nekoga pored sebe da vas čuva.  Meni je ovdje lijepo zato što je sve lijepo ukrašeno, ima puno svijeta. Ovdje sam stekla dosta prijatelja,” navodi Dženana te poziva sve da dođu i dobrodošli su svi.

  Omiljeni dio za mališane “Ledeni tobogan” instaliran je i ove sezone.

 • Organizatori i ove sezone očekuju mnogo posjetitelja jer su pripremili i mnoštvo sadržaja za sve generacije. (Foto: Blicko Junior | Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,