Subota, 16. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Pitali smo građane Tuzle hoće li se vakcinisati protiv COVID-a 19?

Preuzmite sliku

Iako je vakcinacija protiv koronavirusa u BiH zvanično počela, tako što je nekoliko desetina građana u RS-u dobilo prve doze ruskog cjepiva “Sputnik V”, još uvijek nije izvjesno kada će vakcine protiv pomenutog virusa biti dostupne u Federaciji BiH i u kojim količinama te kada je započeti proces vakcinacije stanovništva.

Dom zdravlja Tuzla spreman je za početak procesa vakcinacije protiv koronavirusa, pripremljeni su i spiskovi onih koji bi među prvima trebali biti vakcinisani, a to su zdravstveni radnici i osobe starije od 60 godina, ptvrdila je prim. dr. Samira Srabović načelnica službe opšte/porodične medicine u JU Dom zdravlja Tuzla.

Međutim, da li su građani Tuzle također spremni da se vakcinišu protiv COVID-a 19 provjerili smo danas pitajući neke od njih da li će se vakcinisati protiv korone.

Odgovori koje smo zabilježili u našoj video anketI bili su različiti.

Dio anketiranih kaže da neće primiti anticovid vakcinu jer smatraju da je rano proizvedena i nedovoljno ispitna dok drugi pak smatraju da će primiti vakcinu ali tek nakon što se vakcinišu brojni zvaničnici, ljekari i političari u Bosni i Hercegovini.

Da su podijeljena mišljenja pokazuju nam i odgovori naših sugrađana koji su odlučni u tome da među prvima prime anticovid vakcinu.

Svi anketirani ipak su složni u tome da je velika sramota što je Bosna i Hercegovina na samom začelju zemalja Evrope gdje tek treba da počene masovni proces vakcinacije stanovništva dok je taj proces već daleko odmakao u pojednim zemljama regiona.

Kažu kako su odgovorni zapravo još jednom pokazali nebrigu za svoje građane. Međutim, ipak se svi nadaju da se bliži kraj pandemiji COVID-19. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,