Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Peti festival sevdalinke „Sevdalinko, u srcu te nosam“

mary sherhart1
Preuzmite sliku

U povodu održavanja radionice pod nazivom “Značaj i uloga tradicionalne nošnje u prezentaciji scenskog folklornog naslijeđa”, sutra će u Bosanskom kulturnom centru Tuzla u 11 sati biti održana pres-konferencija.

mary sherhart1U okviru priprema za održavanje 5. festivala sevdalinke Tuzlanskog kantona “Sevdalinko u srcu te nosim”, bit će organizirana prva radionica pod nazivom “Značaj i uloga tradicionalne nošnje u prezentaciji scenskog folklornog naslijeđa”.

Na značajnom skupu učestvuju muzejske savjetnice iz Zemaljskog muzeja BiH iz Sarajeva Svjetlana Bajić i Marica Filipović te Vesna Isabegović, muzejska savjetnica iz Muzeja istočne Bosne Tuzla, koja je inače rukovoditeljica radionice.

Radionica “Značaj i uloga tradicionalne nošnje u prezentaciji scenskog folklornog naslijeđa” je zakazana za 17. decembar u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona Tuzla sa početkom u 17.00 sati. Ulaz je slobodan, saopšteno je iz Organizacionog odbora 5. festivala sevdalinke TK “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Tuzlanski.ba / Fena

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: