Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Paša Malagić najbolja sportiskinja Tuzle, Alenu Ovčini nagrada “Ponos Tuzle”

Preuzmite sliku

Sinoć je u Narodnom pozorištu Tuzla održana manifestacija “Izbor sportiste godine Grada Tuzla 2014.” na kojem su sumirani rezultati sportista i sportskih radnika od kojih su najbolji i prigodno nagrađeni. Brojni sportski događaji i rezultati naših sportista koji su obilježili sportsku 2014. godinu  krunisani su ovom sportskom manifestacijom, koja se u našem gradu tradicionalno održava još od daleke 1960. godine.

Titulu najbolje u 2014. godini zasluženo je ponijela Paša Malagić, članica Bokserskog kluba „Sloboda“ Tuzla. Pored toga što je prvakinja Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji. U prošloj godini Paša je ostvarila i pet ubjedljivih pobjeda u profesionalnom boksu, nakon čega je stekla uslov i priliku da se bori za evropsku titulu. Na zvaničnoj listi Paša Malagić se nalazi među 20 najboljih boksačica svijeta u svojoj kategoriji, što uspjeh vrijedan titule najbolje sportiskinje za 2014. godinu.

Pored priznanja za najboljeg sportistu, ocjenjivački žiri se potrudio da nagrađeni budu i drugi sportsisti, te sportski radnici koji su vrijedno trenirali prošlu godinu i na sportskim borilištima i terenima ostvarivali zapažene rezultate te na taj način promovisali i Grad Tuzlu.

Gradska uprava je i ove godine na 55. po redu Izbor sportiste godine Grada Tuzla 2014. obezbjedila priznanja i vrijedne nagrade najuspješnijima.

  • ovcina-aleeen-repka
  • Za razliku od izbora za sportistu TK, izbor za sportistu Grada Tuzle nije protekao bez imena rukometaša Alena Ovčine. Izvrsne partije u reprezentativnom dresu te historijski plasman rukometne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Kataru najblistaviji su momenti njegove karijere. Iako je ocjenjivački žiri činilo nekoliko osoba koji su činili i ocjenjivački žiri izbora za sportistu TK-a, po svemu sudeći kritike javnosti ipak su pozitivno utjecale pa je odlučeno da na izboru za sportistu Grada Tuzle, Ovčina dobije simboličnu nagradu “Ponos Tuzle”.

    – Prošli put sam za vaš portal prokomentarisao, da bi mi svaka nagrada u rodnom gradu značila mnogo, Tuzla je moj grad, grad u kojem sam odrastao, započeo prve rukometne korake,  drago mi je da se Grad na ovaj način sjetio svega onoga što sam u protekloj godini sa reprezentacijom postigao. Hvala i vama na svemu, jer iskreno da niste kritikovali izbor za sportistu TK, pitanje je da li bi me se i Grad Tuzla sjetio. U svakom slučaju, drago mi je, idemo dalje, u nove pobjede… za Tuzlanski.ba iz Katara prokomentarisao je Alen Ovlčina. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,