Petak, 27. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Paketićem za radost: Podržite humanitarnu akciju za socijalno ugroženu djecu

Preuzmite sliku

Sedma godina humanitarne akcije “Paketićem za radost” uspješno će se realizovati uz pomoć mojih dragih i dobrih prijatelja koji imaju preveliku empatiju prema socijalno ugroženoj djeci, navodi inicijator ove ideje naš sugrađanin Asmir Rahmanović.

 • Mnogo je teško vrijeme došlo za mnoge koji normalno žive i imaju neka solidna primanja a kamoli za njih koji sa svojim porodicama krpe kraj sa krajem da li će danas imati šta jesti ili ne.

 • Asmir je veliki prijatelj djece koja su socijalno ugrožena i zaboravljena od mnogih, te prijatelj porodica koje su na rubu egzistencije.

 • Nenormalno leti vrijeme evo već sedam godina pred ove novogodišnje praznike organizujem humanitarnu akciju “Paketićem za radost”. Humanitarna akcija je namijenjena socijalno ugroženoj djeci na području našeg kantona i predhodnih šest godina usrećeno je preko hiljadu i tri stotine mališana, navodi naš sagovornik.

 • “Pozivam Vas sve, a do sada sam imao odličan odaziv svih vas. Svi vi koji imate mogćnost pridružite se mojoj akciji kako bi zajedno obradovali što više mališana, učinili ih sretnima i izmamili im osmijeh na lice. U humanitarnoj akciji možete učestvovati tako što ćete donirati neki slatkiš, neku igračku novu ili polovnu od vašeg djeteta, neki dio odjeće, također možete kupiti gotov paketić ili donirati određena novčana sredstva. Nastojat ću kao i predhodnih godina da paketići budu bogato upakovani da osim slatkiša bude neki odjevni predmet, igračka i obuća”- kaže Asmir i dodaje:

  “Svaki paketić pakujem sa puno ljubavi i darežljivosti. Riječi jednog dječaka kojeg i danas dan obilazim nikada neću zaboraviti:

  „Meni ne treba paketić mogul dobiti jednu čokoladnu bananicu, to nisam nikad jeo.“ Bole ove riječi vjerujem i vas….

 • Naše malo vjerujte da je njima i previše. U ovim teškim vremenima sjetimo se onih koji nemaju, jer je samo naše onoliko koliko damo drugima.

  Okružuju me dobri prijatelji, poznanici i moji sugrađani i vjerujem da ćemo i ove godine zajedničkim snagama skupiti što više paketića.

  Svi koje žele dati svoj doprinsot u pomoći mogu kontaktirati lično mene na kontakt telefon: 061/569-648 – Asmir Rahmanović.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje