Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Općina Tuzla primjer uspješnog ekonomskog razvoja

tz-irac
Preuzmite sliku

Zahvaljujući dobroj strategiji i razvojnim programom, Općina Tuzla prevazišla je ekonomsku krizu i u doba recesije postala najveće gradilište u BiH.

\"tz-irac\"Privrednici iz svih dijelova svijeta i dalje žele ulagati u ovaj grad, zahvaljujući uspješnom upravljanju lokalne ekonomije.

Promocija poduzetništva, lakši pristup razvoju, poslovna valorizacija prirodnih i kulturnih vrijednosti, samo su neki od ispunjenih ciljeva Općine Tuzla. U publikaciji koja je nedavno objavljena, upravo je na primjeru Tuzle napravljena analiza kako se uspješno upravlja lokalnom ekonomijom.

Tokom posljednjih godina stvorene su i pretpostavke za podršku udruženjima koja razvijaju poduzetništvo, naročito mala, srednja preduzeća i agrar. Zahvaljujući svemu tome, Tuzla je trenutno najveće gradilište u BiH. Naši i strani investitori zainteresovani su za ulaganje upravo u ovaj grad, prenosi RTV 7

Tuzla je ispunila svoje strateške planove do 2015. godine. Sjedišta najvećih kompanija u TK se nalaze u ovom gradu. Npr. 20 bankarskih organizacija i 11 osiguravajućih kompanija. Tuzla će u narednom periodu preko administrativnih, političkih, obrazovnih, naučnih i drugih funkcija socijalnog i kulturnog centraliteta, te poduzetničkih elita ojačavati svoju poziciju.

\"tuzla-projekti2\"

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: