Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Oglasili se iz Tuzla Taxi 15-17: Sramni čin nije počinio vozač naše firme

Preuzmite sliku

Nakon što je Policijska stanica Tuzla u četvrtak 11. novembra oko 11:55 sati zaprimila prijavu zbog počinjenja krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnom djevojčicom na putu do škole u taxi vozilu danas u se oglasili iz Udruženja samostalnih taksista “Tuzla Taxi 15-17” Tuzla.

U njihovom saopštenju se navodi:

Cijenjeni sugrađani i poštovani putnici. Dobili smo u inbox veliki broj vaših poruka te smo dužni javno se oglasiti. Lice sa fotografije nije uposlenik Udruženja samostalnih taksista “Tuzla Taxi” Tuzla i mi nemamo nikakvu ingerenciju nad privatnim firmama koje zapošljavaju vozače.

Udruženje smo samostalnih taxi prevoznika i imamo jako profesionalan odnos prema osnovnoj djelatnosti i u okviru djelovanja udruženja imamo jako stroge pravilnike, uputstva o radu, kodeks profesionalne etike udruženja i slične podzakonske akte kojih se mora pridržavati svaki pojedinac.

Takođe naglašavamo da ne možemo potvrditi tačnost informacije te da molimo sve koji nešto znaju o konkretnom slučaju da obavijeste policiju i obrate se institucijama nadležnim za rješavanje ovakvih slučajeva, istakli su iz Udruženja samostalnih taksista “Tuzla Taxi” Tuzla.

Podsjetimo, na društvenim mrežama objavljena je fotografija osobe koja se sumnjiči za bludne radnje nad maloljetnom djevojčicom.

O ovom slučaju upoznato je Tužilaštvo Tuzlanskog kantona dok sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju svih okolnosti događaja poduzimaju službenici Sektora kriminalističke policije (Sektor sa seksualne delikte, maloljetničku delikvenciju i nasilje u porodici) Uprave policije MUP-a TK.

Vezano | Tuzla: Taksista osumnjičen za bludnje radnje nad djevojčicom

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,