Ponedjeljak, 27. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Održana komemoracija tuzlanskom slikaru Edinu Edi Derviševiću

Preuzmite sliku

Komemoracija u čast preminulom, tuzalnskom akademskom slikaru, Edinu Edi Derviševiću održana je danas u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla.

Veliki broj prijatelja, poznanika i sugrađana okupio se danas u Galeriji portreta da oda počast ovom velikom čovjeku i vrhunskom slikaru i umjetniku.

Prisutnima su se obratili direktor Centra za kulturu Tuzla, gospodin Edin Jahić i kustos Centra za kulturu Tuzla, gospodin Samir Sufi.

Ispred Komemorativnog centra Tuzla, gdje je organizovan posljednji ispraćaj Edi Derviševiću, u njegovu čast govorili su prijatelji, bivši gradonačelnik Tuzle gospodin Jasmin Imamović i predsjedavajuća gradskog vijeća Tuzla, gđa Nataša Perić.

U Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla nalazi se Knjiga žalosti, pa obavještavamo sve koji žele ostaviti potpis ili lijepu riječ o preminulom, da to mogu učiniti do petka, 14.07.2023.godine. Izražavamo iskreno saučešće porodici i prijateljima preminulog umjetnika Edina Derviševića, čiji umjetnički rad i doprinos neće biti zaboravljeni.

Molimo Vas da ovu infomaciju sa fotografijama u prilogu, objavite na Vašim portalima.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje