Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Oaza na Ircu: Stanari ulaza na adresi ‘Rudarska 55’ organizovali novogodišnje slavlje

Preuzmite sliku

U subotu 18. decembra stanari ulaza na adresi Rudarska 55 su organizovali novogodišnje slavlje povodom završetka projekta ‘Oaza na Ircu.’

Na zabavi su kao i prethodnih godina podijeljeni paketići najmlađim stanarima od Djeda Mraza, dok su maskote dodatno donijele radost mališanima.

Za pripremu ukrašene jelke i pripremu paketića zahvalni smo Emiri Rašljanin, Midhatu Selimoviću, našem Djeda Mrazu, Tomasu Bingasu koji je djecu obradovao maskotama i muzikom, Ameli i Eldaru Jusufoviću zaduženim za organizaciju i projeketne aktivnosti, Elviri Rašljanin na predivnim fotografijama, Arneli Divković, Esmeraldi i Mirzi Hrnjiću, Emiru Halkiću, Nedimu Galiću, Nevresu Zuliću, Kenanu Bajriću, Mersihi Vrabac, našoj komšinici iz susjednog ulaza, Ramizu Rašljaninu, Nihadu Jusufoviću i svim ostalim stanarima koji su pomogli u realizaciji projekta.

Odbor etažnih vlasnika Rudarska 55 je javnim pozivom Fondacije tuzlanske zajednice na fond ‘Volim Tuzlu‘ osvojio grant za projekat ‘Oaza na Ircu‘ za uređenje zelene površine ispred ulaza a uz podršku USAID-a u BiH.

Na zelenoj povrđini zasađene su sadnice stabala i grmova, kao i ukrasnog bilja i postavljena ljuljaška za djecu, prilagožena i djeci sa teškoćama u razvoju i kretanju.

Ispred ulaza stanari imaju mogućnost i razdvajanja ambalažnog otpada u za to predviđene posude, uz uputstvo za selekciju otpada. Na ovaj način ce se spriječiti odlaganje otpada na zelenu površinu i oko samog ulaza. Sve aktivnosti su realizirane isključivo volonterskim radom stanara Rudarske 55.

Svojim primjerom smo pokazali da slogom, solidarnošću i aktivizmom možemo uljepšati naš ulaz, našu zajednicu i naš grad. Nadamo se da ćemo potaknuti i druge etažne vlasnike da se uključe u rad odbora etažnih vlasnika i pokrenuti pozitivne priče u našoj Tuzli, navodi se u saopćenju Odbora etažnih vlasnika Rudarska 55.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje