Nedjelja, 25. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Nakon izmještanja 491 migranta, u toku ukanjanje šatora i čišćenje prostora

Preuzmite sliku

Kako smo već pisali, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK rano jutros su u 5:40 sati započeli sa akcijom izmještanja migranata sa platoa glavne željezničke stanice u Tuzli. 

“Rano ujutro, služba za poslove sa strancima započela je koordinirati aktivnosti, iz svoje zakonom propisane nadležnosti, u vezi izmještanja migranata na uslovniju lokaciju. Uz unaprijed navedenu asistenciju koju pružaju policijski službenici Uprave policije MUP-a TK”, istakla je Amra Kapidžić Glasnogovornica uprave policije MUP-a TK.

Migranti, njih oko 491 su smješteni u desetak autobusa koji su upućeni u centar u Blažuj kod Sarajeva.

  • U toku je uklanjanje improvizovanog šatorskog naselja i čišćenje prostora platoa Željezničke stanice koje vrši ekipa JKP Komunalac Tuzla.

    Podsjećamo, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić prošle sedmice je bio u posjeti Tuzlanskom kantonu, gdje je na sastancima sa gradonačelnikom Tuzle Jamsinom Imamovićem i premijerom TK Denijalom Tulumovićem obećano da će u naredenih 10 do 15 dana migranti iz Tuzle biti izmješteni.

    Prema procjenama u Tuzli je boravilo oko 700 migranata, a mnogi od njih su se mjesecima nastanili u improviziranom šatorskom naselju na platou autobuske i željezničke stanice. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,