Subota, 10. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Nakon Crne Gore Tuzlanski tamburaši nastupili i na festivalu u Makedoniji

tamburasi-makedonija
Preuzmite sliku

Nakon što su nastupili na X jubilarnom internacionalnom festivalu u Bijelom polju (Crna Gora) koji je trajao od 2. do 4. augusta, Tuzlanski tamburaši su uzeli učešće i na festivalu u Makedoniji.

\"tamburasi-makedonija\"8. Međunarodni festival tamburaša, održan je u Kumanovu (Makedonija). Festival je trajao tri dana, a okupio je tamburaške orkestre iz Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Najzaslužniji za nastup naših tamburaša u Kumanovu je direktor ovog prestižnog festivala ali i veliki Makedonski pjevač Nino Veličkovski koji je na festivalu u Konjicu imao priliku slušati Tuzlanske tamburaše, te ih tom prilikom pozvao da budu gosti i u ovom Makedonskom gradu.

Tamburaši su nastupili nakon okrestra \”Vaso Pelagić\” iz Banja Luke a Makedonci su skupa sa tamburašima skoro sat vremena pjevali pjesme koje su izvodili. Gost Tuzlanskih tamburaša u Makedoniji bio je naš renomirani pjevač Muhamed Nalić – Hame.

Na kraju zanimljivo je spomenuti i činjenicu da naše tamburaše uskoro očekuje snimanje dvije nove pjesme, a jednu od njih napiso je Boban Dževerdanović iz grupe Garavi Sokak, sa kojim su sklopili prijateljstvo na nedavno održanom festivalu u Bijelom Polju.

\"hame.tamburasi-makedonija\"

\"tamburasi-maakedonija\"

\"tamburasi-makedonijaaa\"

Ovogodišnji koncert na Trgu Slobode u sklopu manifestacije Ljeto u Tuzli:

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: