Subota, 8. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Nakon 72 dana neprekidnog rada: Završena 12. sezona klizanja u Tuzli

U ponedeljak 04. februara 2019. godine, nakon 72 dana neprekidnog rada, završava se rad gradskog Klizališta “Panonika” u kompleksu slanih jezera Panonika, koje je i ove dvanaeste klizačke sezone bilo jedina organizovana zimska ponuda rekreacije i sporta u našem gradu.

Visoki troškovi održavanja ledene ploče, ostalih infrastrukturnih objekta klizališta i znatno smanjeni prihodi, opredijelili su Upravu JKP Pannonica doo Tuzla da privodi kraju rad klizališta  zimske sezone 2018/2019 godine. Protekla zimska sezona je bila uspješna sa posjetom od 18.500 klizačica i klizača, a 100 najmlađih je uspješno završilo Školu osnova klizanja organizovanu tokom zimskog raspusta. Od početka rada Klizališta 2006. godine pa do sada obučeno je preko 3500 klizačica i klizača što je doprinjelo popularizaciji klizačkog sporta.

Pored Škole osnova klizanja, organizovan je značajan broj zabavnih događaja koji su upotpunili dobru zabavu i rekreaciju na ledu (Svečano otvaranje 12. sezone klizanja – Čarolija na ledu, Maskenbal na ledu, Ice Disco, te velika nagradna igra Ice Selfie… itd.).

Hvala svima na posjeti i podršci našem projektu, a vidimo se na još ljepšoj Panonici naredne zime-klizačka sezona 2019/2020 godine, navodi se u saopštenju. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje