Utorak, 11. Avgusta 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Naježim se svaki put kada se sjetim: U Tuzli smo pjevali, Fosile, Balaševića, Pukni zoro, Od Vardara pa do Triglava i na rastanku “A sad adio” (VIDEO)

U organizaciji “Atletsko-rekreativnog kluba Rekreativci” u Tuzli je 21. jula održan drugi tuzlanski noćni polumaraton.

Jedan od učesnika na ovoj manifestaciji bio je i Zoran Stojanović, predsjednik Atletsko rekreativnog kluba “Akademac” iz Bijeljine.

U izjavi za Radio televiziju “Mlava”, Stojanović je sa mnogo emocija govorio o Tuzli i ljudima sa kojima se sprijateljio kako kaže za vrijeme tuzlanskog noćnog polumaratona.

“Trčao sam i u Tuzli, ostvario sam jako dobro vrijeme među odličnom konkurencijom” tu ga voditelj prekida i kaže “Čekaj ba, đe nam je Tuzla ba” na što Stojanović pokazuje plaketu sa maratona održanog u Tuzli dok je kamerman zumira.

“Inače, Tuzle je i za vrijeme ovih nesretnih ratova bila posebna gdje se najmanje osjetilo tog amoziteta u odnosu na neke druge sredine” – konstatovao je novinar na šta je Stojanović kazao:

“Ja sam jugonostalgičar, deset godina ljetujem u Hrvatskoj i nikada nisam imao bilo kakav problem” – kaže Stojanović, novinar se ponovo vraća na Tuzlu i pita ga šta se pjevali, kako su vas dočekali:

“Tuzlanci, muslimani koji su počeli da pjevaju od Novih fosila – “Kako je dobro vidjeti te opet”, ja sam im prišao i pitao šta ćemo sada dalje, oni su kazali šta želiš. Ja im kažem “Od Vardara pa do Triglava” i pjevali smo svi, imam snimke. Pjevali smo još “Računajte na nas” od Balaševića, i Zemljo moja od Ismete Krvavac. U jednom trenutku su kazali ajmo sad nešto srbijansko za vas, ja kontam šta sad srbijansko, kad ono “Pukni zoro” i tako muslimani zapjevaše “Pukni zoro”, kada su nas ispraćali zapjavali su “A sad adio”. Uvijek se naježim kada se sjetim tih trenutaka, jer stvorio sam divna prijateljstva” – kazao je na kraju razgovora Zoran Stojanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje