Ponedjeljak, 13. Jula 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla teravih-namaz klanjat će se na 50 mjesta

U petak, 27. 06. 2014. godine, Medžlis Islamske zajednice Tuzla, je upriličio press konferenciju povodom nastupajućeg mubarek mjeseca. Ovim povodom je izdato saopštenje za javnost.

Prvi dan ramazana je u subotu, 28. 06. 2014. godine. Ove godine ramazan ima 30 dana. Prvi teravih-namaz klanjat će se u petak, 27. 06. 2014. godine u 22 sahata i 46 minuta.

Prvi dan posta počinje u subotu, 28. 06. 2014. godine u 2 sahata i 27 minuta. Prvi iftar je u u subotu, 28. 06. 2014. godine u 20 sati i 41 minutu.

  • press-glavni imam
  • Na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla teravih-namaz klanjat će se na 50 mjesta.

    Na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla učit će se tri hafiske mukabele, dvije muške (Džamija Kralj Abdullah i Čaršijska džamija) i jedna ženska hafiska mukabela (Turali-begova džamija), a u svim džematima će se učiti džematske mukabele. Također, u nekoliko džemata polaznici mektebske nastave učit će dječiju mukabelu.

    Tokom ramazan u većini džemata na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla planirani su iftari za džematlije i džematlijke, učače mukabela, polaznike mektebske nastave, djecu-jetime i njihove majke a za džematlije i džematlijke koje su slabijeg imovinskog stanja planirani su paketi pomoći.

    U svim džematima na području Medžlisa Islamske zajednice Tuzla i ove godine prikupljat će se zekat i sadekatul-fitr putem blokova koje je izdao Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Iznos sadekatul-fitra za ovu godinu je je 7, 10 i 20 KM. (Hafiz Ahmed-ef. Huskanović, glavni imam)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje