Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

MUP TK: Samo jedna prijava u kojoj su migranti prijavljeni kao počinioci krivičnog djela

Preuzmite sliku

Migranti koji svakodnevno dolaze u Tuzlu gdje se relativno kratko zadržavaju jer odlaze dalje prema Sarajevu odnosno Bihaću nisu skloni činjenju krivičnih djela kao ni narušavanju javnog reda i mira.

Naime, na zahtjev nekoliko čitatelja uputili smo Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona upit u vezi za boravkom migranata području Tuzle kako bi zvanično provjerili da li su migranti skloni činjenju krivičnih djela.

U odgovoru koji smo dobili od MUP-a TK se navodi da je u proteklom periodu na području grada Tuzla zaprimljena samo jedna prijava u kojoj su migranti prijavljeni kao počinioci krivičnog djela krađe.

Dalje se navode kako su, policijski službenici PU Tuzla su preduzeli službene mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja i protiv osumnjičenih Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljen je Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Što se tiče narušavanja javnog reda i mira ili drugih prekršaja, prijave te vrste za područje grada Tuzla nisu evidentirane.

Podsjetimo, migranti u Tuzlu pristižu iz Srbije, a cilj im je zapravo neka od zemalja EU gdje žele ostvariti bolju budćnost. U Tuzli grupa volontera samoinicijativno pomaže migrantima na način da obezbijede hranu, piće, odjeću, obuše i druge potrepštine.

Jučer, je u Vladi TK održan i sastanak na kojem su razmijenjene informacije i eventualne mogućnosti za kvalitetniji odgovor na povećanje broja migranata koji dolaze u Tuzlanski kanton. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,