Ponedjeljak, 21. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Mještani Ilinčice zbog klizišta strahuju za svoje živote (FOTO)

Preuzmite sliku

Na redakcijski e-mail: tuzlanski.ba@gmail.com dobili smo pismo naše sugrađanke sa nekoliko fotografija pokrenutog klizišta u naselju Ilinčica. Aktivirano klizište već je uništilo nekoliko objekata dok je na desetine kuća ugroženo. Pismo čitateljke prenosimo u cijelosti:

Obzirom da niko nije obratio pažnju na naselje Ilinčica, gdje se već prije osam dana pojavilo klizište, nemam drugog izbora osim da se ovako sazna šta se dešava u ovom naselju.

Prijeti velika opasnost, kojom bi mnogi stambeni objekti bili srušeni, jer se iznad naselja nalazi šuma, koju čine borovi i jele, visoke preko 30m.

Važno je pomenuti da dana 16.05.2014.god. klizište je zatrpalo jednu kuću i garažu, što je prijavljeno nadležnim, međutim od tog dana komisije se samo smjenjuju, svi govore različite priče, ništa se ne poduzima kako bi spriječili nastavak nemilog događaja, povodom kojeg bi štete bile još veće, a mnogi bi ostali bez svojih domova, u koje su svi uložili mnogo novca, a prije svega dosta truda.

Mislim da je dovoljno da shvatite o čemu se ovdje radi, gdje mi živimo, odnosno u kakvoj državi živimo. Zašto reagovati i spriječiti štetu na vrijeme, kad možemo čekati da se desi pa tek onda reagovati.

Sramota za jednu državu! Još jedna molba za pomoć (apel) da se ne desi možda veća katastrofa nego na Badrama.

U ovoj svojoj nemoći i neizvjesnosti počinjemo misliti da su ovoj državi neki manje ili više važni, na kraju smo ipak svi ljudi, te se nadamo da će te nam svoji obilaskom našeg naselja predočiti i čemu se radi i pomoći” – navodi se u pismu naše sugrađanke Melike.

Nadam se da će te objaviti ovaj mail, da bi svijet shvatio gdje mi živimo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,