Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Mejdan te treba: Ovo su načini na koje možete pomoći u obnovi tuzlanskog hrama sporta

Preuzmite sliku

Podsjećamo, SKPC Mejdan je pretrpio značajnu štetu tokom poplave koja je krajem prošle sedmice pogodila Tuzlu. 

Brojne ličnosti iz kulturnog i javnog života, te sportski kolektivi iz BiH ali i regiona uputili su riječi podrške Tuzli i SKPC Mejdanu koji je pretrpio najveće posljedice nevremena koji je zadesio Tuzlu. Riječima podrške posljednji se oglasio i Edin Džeko.

Saopštenjem za javnost oglasio se i menadžment SKPC Mejdana uz prezentovanje mogućnosti za donacije svih onih koji žele pomoći u obnovi:

“Poštovani ljubitelji sporta i sportski prijatelji,

Obraćamo vam se u situaciji kada  SKPC Mejdan, hram sporta, kulture i privrede, zbog  nezapamćenog nevremena, koje je zadesilo grad Tuzlu, prolazi kroz veoma teške trenutke. Olujno nevrijeme, ogromne količine kiše i voda sa okolnih padina, poplavili su Mejdan i nanijeli veliku štetuu  cijelom objektu, a posebno u velikoj dvorani, svlačionicama, kuglani i svim prostorima u donjoj etaži.

 • Tokom svog postojanja, od  1984. godine, Mejdan je mnogima pomogao u odrastanju, razvoju, postizanju prvih uspjeha. Pomogao je i državi Bosni i Hercegovini jer je bio najbolji domaćin domaćim i gostujućim reprezentacijama, kojima mnoge druge sportske dvorane nisu željele izaći u susret i obezbijediti salu i ostale potrebne uvjete.

  Sada je pomoć potrebna Mejdanu. Obnovom Mejdana, ponovo ćemo stvoriti uslove stotinama  sportista svih omladinskih i seniorskih kategorija i svih sportskih disciplina da nastave sa svojim školama sporta, treninzima i utakmicama. Vratićemo navijače i publiku na naše tribine.

 • Grad Tuzla će pružiti pomoć, ali uz vašu podršku obnova će biti brža i Mejdan će brže ponovo otvoriti svoja vrata i svoju dušu svim generacijama. Samo zajedničkim snagama i solidarnošću možemo vratiti Mejdanu stari sjaj, obnoviti devastirane površine i vratiti ga na raspolaganje sportistima i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine.” navodi se u saopštenju.

  Pozivamo Vas da, u skladu sa vašim mogućnostima, pružite finansijsku pomoć:

  Uplatom na račun broj: 1321002022764967,

  Za uplate iz inostranstva na račun broj: IBAN: BA391321010098470964 otvoren kod NLB BANKE TUZLA sa naznakom „MEJDAN ZA BUDUĆE GENERACIJE“.

  Pozivom na telefonski broj 090 291 060 donirate 2,00 KM za pomoć u obnovi Mejdana.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,