Petak, 24. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Maketa aviona porinuta u jezero Kop Šićki Brod

Preuzmite sliku

U cilju unapređenja turističke ponude jezera Kop Šićki Brod, kada je u pitanju ronjenje, članovi Eko-ronilačke grupe invalida danas su porinuli maketu aviona dugu 6 metara.

Ista je prije spuštanja očišćenja od svega što može negativno uticati na podvodni svijet. Maketa je spuštena na 6 metara dubine, tako da ne predstavlja opasnost za kupače, a dovoljno je plitko da je dostupna za sve ronilačke kategorije.

„Tokom hladnijih mjeseci kada se riba povuče dublje i kad nestane trave u plićem dijelu, podovodni ambijent postane poprilično monoton.  Kako bismo to promijenili u jezero smo porinuli maketu aviona koja će biti zanimljiva atrakcija. Većina vrhunskih svjetskih ronilačkih destinacija predstavlja olupine brodova i aviona, pa se nadamo da će i ovo biti svojevrsna zanimljivost jezera Šićki Brod. Naravno, ovo će biti posebno zanimljivo za sve takmičare koji dolaze na Međunarodni kup u podvodnoj fotografiji koji organizujemo u septembru mjesecu svake godine, i nadamo se da će podvodne fotografije sa motivom ove makete aviona biti posebno interesantne „ rekli su iz Eko-ronilačke grupe invalida.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje