Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lugavić i Perić uputili čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH

Preuzmite sliku

Čestitka gradonačelnika i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle u povodu obilježavanja Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Svim hrabrim pripadnicama i pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine, želimo izraziti zahvalnost i čestitati Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Obilježavanje Dana Armije RBiH predstavlja dragocjenu priliku da se prisjetimo neizmjerne historijske uloge koju je Armija RBiH imala u odbrani naše međunarodno priznate Republike Bosne i Hercegovine, te svih vrijednosti koje čine temelje našeg hiljadugodišnjeg života na ovim prostorima.

Posebnu zahvalnost dugujemo našim šehidima, poginulim borcima i ratnim vojnim invalidima, čiji su herojski činovi odigrali presudnu ulogu u osiguranju slobode u kojoj danas živimo.

Danas, više nego ikad, naša je obaveza da čuvamo i njegujemo temelje nezavisne, slobodne, jedinstvene i demokratske Bosne i Hercegovine, kao domovine svih njenih građanki i građana.

Sretan 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, – navodi se u čestitci gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijada Lugavića i predsjedavajuće Gradskog vijeća Tuzle, Nataše Perić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje