Srijeda, 29. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Lijep gest: Dobrodošlica u Tuzli za goste iz Beograda i Zagreba 

Preuzmite sliku

Dok svjedočimo objavama izbušenih guma i oštećenja automobila kao znaka dobrodošlice državljanima iz ex-yu, širom regiona, postoje i malo drugačiji primjeri.

Ljepši primjeri dočekivanja gostiju zabilježeni su danas u Tuzli.

Naime, na parkingu u blizini Panonskih jezera, na neobičan način iskazana je dobrodošlica gostima koji su doputovali u grad soli iz Beograda i Zagreba.

Mali gest može upotpuniti nekome dan i boravak u drugom gradu učiniti ljepšim, jedan od takvih primjera je i ovaj iz Tuzle. Na automobilima je ispisano “Dobrodošli u Tuzlu” pored nastpisa iscrtano je i srce, piše Tuzlanski.ba.

Prolazeći parkingom zatekli smo i vlasnika vozila sa zagrebačkim tablicama, koji je iznenađeno gledao natpis na automobilu:

“Ma Tuzla je ovo, šta drugo očekivati osim prijatnih ljudi i ljepih iznenađenja, mala sitnica a popravi čovjeku dan,” navodi gospodin koji je rođen u gradu soli ali ga put odveo izvan granica BiH. Kako navodi za Tuzlanski.ba svaku priliku koristi da dođe u grad soli gdje ima namjeru jednog dana i da se vrati.

  • Upravo ovakvi primjeri daju nadu u bolje sutra i ljepši suživot, ali su i primjer da je jezik uvažavanja, poštovanja i ljubavi među običnim ljudima iskren i jasan i da nema apsolutno nikakvih dodirnih tačaka sa onim koji propagiraju političari na svim strana. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , , , ,