Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Kakvo vrijeme nas očekuje u avgustu?

sunce-vrijeme
Preuzmite sliku

Dobra vijest za one koji vole da uživaju na kupalištima je da se u avgustu očekuje toplo i sunčano vrijeme.

\"sunce-vrijeme\"Nažalost, ovakvo vrijeme uz prognozirani nedostatak padavina neće pozitivno uticati na poljoprivredne zasade.

Prema statističkim pokazateljima, u avgustu neće biti značajnijih promjena temperatura u odnosu na juli, ističu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Tako će temperature zraka u ovom mjesecu uglavnom biti iznad višegodišnjeg prosjeka.

\”S obzirom da će temperature biti iznad višegodišnjeg prosjeka, biće i više sunca u odnosu na prosjek. U trećoj dekadi mjeseca očekujemo nešto niže temperature u odnosu na prve dvije dekade\”, kaže klimatolog Dženan Zulum.

\”Prosječna temperatura u osmom mjesecu u Tuzli iznosi 18,9 stepeni dok je prosječna količina padavina u Tuzli 84 l/m2 . Prosječna količina padavina za područje Gradačca iznosi 75 l/m2, dok je prosječna temperatura u Gradačcu 20,3 stepena\”, kaže Zulum, prenosi RTV SLON

Biometeorološka situacija u narednih nekoliko dana biće relativno povoljna. Sunčano i vedro vrijeme će povoljno uticati na raspoloženje, san i koncentraciju, a samo kod najosjetljivijih meteoropata moguće su prolazne glavobolje. Veće tegobe uzrokovane vremenom ne očekuju se ni kod većine hroničnih bolesnika.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: