Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

JKP “Komunalac” Tuzla: Zbog rasta cijena goriva i repromaterijala, troškovi preduzeća veći za gotovo 800 hiljada KM

Preuzmite sliku

U JKP „Komunalac“ Tuzla 2022.godinu pamtit će kao izuzetno tešku i zahtjevnu. Zbog rasta cijena goriva i repromaterijala, troškovi preduzeća veći su za gotovo 800 hiljada KM u odnosu na prethodne godine. U 2023.godini planiraju zanoviti opremu, što bi smanjilo troškove na održavaju, te ostavilo prostor za poboljšanje plata i standarda uposlenih u preduzeću.

S obzirom da su troškovi porasli, preduzeće je nastojalo nadoknaditi iz dobiti koju je preduzeće ostvarilo, kako redovne aktivnosti ne bi bile dovedene u pitanje, ističe Admir Bećirović, direktor JKP Komunalac Tuzla.

“Za nas je prethodna godina bila radna i veoma teška. Maksimalno smo se trudili da usluge koje pružamo budu kvalitetne i adekvatne, međutim obzirom da su stigla poskupljenja goriva, repromaterijala, rezervnih dijelova, pravila probleme, te smo svu tu razliku koja se napravi kada je u pitanju dobit, usmjeri za podmirivanje svih tih troškova koji su nastali. Ove godine imali smo između 600 i 800 hiljada troškova više u odnosu na prethodne dvije godine.”

I pored navedenih problema, tokom 2022. godine realizovan je veliki prekogranični projekat uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom na teritoriji gradova Užica i Tuzle.

Prilog o aktivnostima JKP Komunalac Tuzla, pogledajte u prilogu RTV7.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje