Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Imamović potvrdio kandidaturu za predsjednika SDP-a

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Tuzle i potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, Jasmin Imamović, bit će jedan od kandidata za novog predsjednika stranke.

Smatram da svojim načinom rada mogu pokrenuti i velikom brzom povesti SDP naprijed. Mogu nametnuti timski rad, baš onakav kakav godinama imam u Tuzli. Tim kojeg vodim ostvario je svaki zacrtani cilj i nikada nije izgubio izbore” – kazao je Imamović.

Govoreći o svom dosadašnjem statusu u stranci Imamović je kazao da njegov utjecaj na SDP Tuzle bio primjeren, a na SDP BiH minimalan.

Nikada mi nije ponuđeno da ponesem državnu ili bar federalnu listu ili zauzmem značajniju poziciju u SDP-u. Nisam, dakle, bio dio prvog tima. Sada su se uslovi promijenili i ja sam spreman. Volio bih da se što više mojih drugarica i drugova kandiduje i da time svi damo doprinos istinskoj demokratizaciji SDP-a.

Vjerujem da su i delegati Kongresa, pri donošenju odluke o izmjeni Statuta, to i očekivali. To je važno za SDP ali i za ukupnu demokratizaciju u BiH, jer mnogi članovi i grupe iz drugih partija žele demokratizaciju svojih partija u tom pravcu” – poručio je Imamović.

On kaže da njegov politički program podrazumjeva potpunu promjenu u sistemu i predstavlja način angažmana velikog, neuporedivo većeg tima ljudi, u odnosu na dosadašnji i sadašnji način rada.

Imam program potpuno drugačije kadrovske politike, forsiranja skromnosti umjesto neskromnosti, imam precizan plan višestrukog povećanja snage i naglog pokretanja SDP-a, zajedničkog djelovanja svih partija i stranaka BH ljevice, ali je rano da sada o tome govorim konkretnije’‘ – kazao je Imamović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje