Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji javljaju: Noć ispred Slobode prekinuta na surov policijski način!

lisice-sloboda
Preuzmite sliku

Sinoć je u caffe Sloboda održana promocija novog Edinog albuma Štrajk Mozga.

\"lisice-sloboda\"Od jutros na našu adresu stiglo je nekoliko poruka. Kako smo nezvanično saznali sinoć je policija bez prethodnog upozorenja i pokušaja mirne intervencije na surov način rastjerala okupljene pred caffe Slobodom. Poruke su izraz ogorčenja svih onih koji su sinoć poslije ponoći na okrutan način rastjerani kućama. U jednoj od njih se kaže:

\”Oko 10 minuta iza ponoći kada se sve pogasilo krenem kući, a onda sam vidio dvije marice, parkirane kod \”Hase i Huse\”, pun kombi murije. Kontam, podrška samo ako neko bude pravio probleme, ali nekoliko minuta nakon toga javljaju mi da je ispred Slobode opšta zbrka, a rezultat svega je činjenica da su mi jedan prijatelj i jedna djevojka završili u bolnici\”

A onda nam je stigla i poruka i drugog našeg sugrađanina koji je bio ispred Slobode u trenutku ove po svemu sudeći surove intervencije:

\”Muzika je stala, po običaju uvijek ostanemo 30-tak minuta duže da ispijemo piće i idemo dalje. U jednom momentu sam samo čuo ciku i vrisku, ljudi su bježali na sve strane. Ukratko: Došli su i počeli udarat i tjerat bez ikakvog razgovora, bez ikakvog upozorenja, jer milion puta do tada kada nas policija upozori da više ne možemo biti tu, istog momenta krenemo kućama, sinoć to nije bio slučaj. Moje prijatelje i mene su tjerali do Skvera, užasno je bilo\”

Potrudit ćemo se da u toku dana saznamo više informacija, a naravno i komentari su tu ukoliko imate i svoju verziju ovih dešavanja!?

Povezana vijest: Reakcija iz MUP-a TK povodom nemilih događaja na Sonom Trgu!

(Obzirom da su facebook komentari postali uvredljivi i neukusni, isti su ugašeni a na raspolaganju su ovi u kojima imamo mogućnost cenzurisanja ali i brisanja nakon što isti dostignu dvocifren broj negativnih ocjena. Stoga, koliko god da je sinoćšnja akcija bila okrutna i neprihvatljiva, komentarisanje pojedinih izuzetno mladih sugrađana je u tolikoj mjeri neukusno, da sa razlogom možemo konstatovati da je palica nekima u velikoj mjeri i potrebna, kako bi naučili svoje stavove i razmišljanja iznositi na kulturniji i prihvatljiviji način)

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: