Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Grad Tuzla iz budžeta Federacije BiH dobija značajna sredstva

Preuzmite sliku

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je predlagaču, Vladi, budžet Federacije BiH za ovu godinu, koji je i najveći do sada. Ukupni budžet od 7.474.800.209 KM predstavlja značajno povećanje od pola milijarde KM u odnosu na prošlu godinu.

Ovogodišnji budžet Fedracije BiH posebno je važan za Grad Tuzlu jer su uvršteni ključni projekti, kao što je realizacija Projekta rekonstrukcije magistralnog vrelovoda – Grad Tuzla, s odobrenim iznosom od 10 miliona KM, što je veoma važan korak prema poboljšanju infrastrukture grada ali i poboljšanju kvaliteta života građanki i građana Tuzle.

  • Stoga, Grad Tuzla iskazuje zahvalnost premijeru Federacije BiH, Nerminu Nikšiću, i ministrima na prepoznavanju ključnih infrastrukturnih projekata Grada Tuzle, i njihovog značaja za lokalnu zajednicu, a koje su predstavnici Grada Tuzle i Gradskog odbora SDP-a Tuzle, prezentovali u Vladi Federacije BiH.

    Grad Tuzla želi uspjeh u realizaciji budžeta i ističe spremnost za saradnju s Vladom Federacije BiH na projektima koji predstavljaju ključnu sponu za dalji razvoj poslovnog i društvenog ambijenta te povećanja kvalitete života svih građanki i građana Tuzle.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje