Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac Siniša Udovičić u Pitalici: Da mogu vladati svijetom, sav novac bi stavio na jedan račun i svima jednako podijelio (VIDEO)

Preuzmite sliku

Zanimljiva pitanja i još zanimljiviji odgovori sigurni smo da su dovoljan razlog da u video prilogu pogledate novu “Pitalicu” sa glumcem Narodnog pozorišta Tuzla Sinišom Udovičićem.

Siniša Udovičić rođen je u Tuzli 1981. godine. Diplomirao je 2005. godine, na Akademiji dramskih umjetnosti, u klasi profesora Miralema Zubčevića. Od 2006. godine, stalno je zaposlen kao glumac u Narodnom pozorištu Tuzla.

Ostvario zapažene uloge u brojnim predstavama, među kojima su: Let iznad kukavičjeg gnijezda, Malograđanska svadba, Čudne stvari, Arapska noć, Gospođa Ministarka, Ježeva Kućica, Emigranti, Tri sestre, To, Lary Tompson, Opšta bolnica, Budala na večeri, Mi djeca s kolodvora ZOO, Don Quijote…

Pored uloga u pozorišnim predstavama, Udovičić se uspješno javnosti predstavio i ulogama u filmovima “Hiljadarka” i “Ništa, samo vjetar’’, kao i TV serijom “Glavom kroz zid”.

Također, Sinišino lice moglo se vidjeti i u muzičkim video spotovima i TV reklamama.

Na pitanje “Šta bi uradio da može vladati svijetom?” Siniša nam je dao veoma zanimljiv odgovor:

“Da mogu vladati svijetom sav novac na svijetu bi stavio na jedan račun i onda ga podijelio svima na jednake dijelove. Bilo bi kansije zanimljivo posmatrati ljude na šta bi kukali” – kazao je glumac Siniša Udovičić koji je ekipu našeg portala ugostio na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

U frižideru kaže da uvijek mora imati mlijeko i pivo, a iz kuće ne izlazi bez ključeva i mobitela. Ima nekoliko neostvarenih želja a teško mu bude kada nenamjerno povrijedi drage ljude… (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje