Ponedjeljak, 1. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

GiPS Tuzla: Od 1. marta u vozilima elektronski sistem naplate prevoza

Preuzmite sliku

Poziv putnicima da izvade mjesečne Bus kartice

Gradski i prigradski saobraćaj Tuzla 1. marta 2015. godine uvodi elektronski sistem naplate karata u svojim vozilima. Kako bi putnicima olakšali prelazak na novi sistem plaćanja prevoza od 1. marta u opticaju će biti mjesečne Bus kartice, a vrijednosne Bus kartice biće u opticaju u toku narednih mjesec dana.

 • kartica-gips
 • Zbog velikog broja korisnika mjesečnih karata, ostavili smo mogućnost kupovine papirnog kupona za mjesečnu kartu za mjesec mart. Na taj način putnici će imati dovoljno vremena (mjesec dana) da izvade novu mjesečnu Bus karticu.

  Putnici koji se odluče na ovaj način kupovine mjesečnih karata za mjesec mart, od osoblja na prodajnim mjestima mogu zatražiti Zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice. Zahtjev se može naknadno, u toku narednih mjesec dana, predati na jedno od prdajnih mjesta GiPS-a, a osoblje će obavjestiti putnika o terminu preuzimanja mjesečne Bus kartice.

  Zahtjev za izdavanje mjesečne Bus kartice putnici mogu popuniti i na web stranici gipstk.com

 • gips-tuzla
 • Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK donijelo je odluku o izmjenama naziva pojedinih stanica, a shema sa tačnim nazivima svih stajališta biće dostupna na web stranici gipstk.com i na prodajnim mjestima GiPS-a.

  Prodaja kupona za mjesec mart počinje 25. februara 2015. godine na starim prodajnim mjestima kada počinju sa radom i prodajna mjesta GiPS-a za izdavanje mjesečnih Bus kartica:

  Zgrada Zavoda za zapošljavanje TK, u ulici Bosne Sreberene

  Zgrada “Titanik” na adresi Prve inžinjerske brigade bb

  Radno vrijeme prodajnih mjesta GiPS-a je od 07-20h.

  Utvrđena cijena za izradu mjesečne Bus kartice je 5 KM, a cijene mjesečnih karata ostaju iste.

  Više informacija o novom sistemu naplate karata, načinu izdavanja i upotrebi mjesečnih Bus kartica putnici mogu dobiti na www.gipstk.com i na brojeve telefona 035 366 100 i 035 554 301.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,