Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Gimnazijalci tradicionalno obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine! (FOTO)

gimnazijalci
Preuzmite sliku

Dan državnosti Bosne i Hercegovine u našem gradu ove godine na simboličan način obilježili su i članovi Asocijacije srednjoškolaca u BiH, Lokalni tim Tuzla i Mreže Vijeća učenika uz svesrdnu pomoć profesora i Vijeća učenika Gimnazije „Ismet Mujezinović” a u sklopu projekta „Domovini s ljubavlju”.

gimnazijalciPovodom ovog, za našu domovinu, velikog praznika učenici Gimnazije „Ismet Mujezinović” u petak, 23. novembra izveli su kulturno – zabavni program, u sklopu kojeg su se predstavile vokalna i recitatorska sekcija.

Također, ovom prilikom izveden je i čas historije putem kojeg su prisutni mogli da saznaju dosta pojedinosti o nastanku Bosne i Hercegovine, ali i o njenoj državnosti.

Prema riječima Kemala Nedžibovića, presjednika Vijeća učenika Gimnazije “Ismet Mujezinović” gimnazijalci su i ovaj put tradicionalno poslali poruku da žele da Bosna i Hercegovina ide naprijed i da će upravo oni, mlade snage naše domovine učiniti sve kako bismo bili jača, ljepša, sretnija i perspektivnija zemlja!

gimnazijalci1

gimnazijalci2

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: