Nedjelja, 7. Marta 2021.
Tuzlanski.ba logo

Elvir Džananović “Da sam bio član stranke Radom za boljitak ne bi dobio otkaz u JKP Komunalac Tuzla”

Preuzmite sliku

U Tuzli je zadnjih mjeseci postao sasvim uobičajen prizor vidjeti radnike na ulici kako protestuju.

Građanima koji se nađu u prolazu postalo je normalno gledati obespravljene radnike na ulici kako traže svoja prava od nadležnih institucija.

Danas se u isto vrijeme u našem gradu održavali protesti na dvije različite lokacije, novost za novinare je bila informacija da su i radnici “Tuzla-kvarca” došli  protestovati zbog položaja u kojem su se našli.

Ispred Suda i Tužilašva protestovali su su radnici uništenih firmi sa područja TK-a, okupljeni oko Sindikata Solidarnosti, dok su na drugom kraju grada radnici FO Aida i danas protestovali pred Vladom TK. A tako će biti i naredna dva dana.

Kažu okupljat će se svaki dan do petka, za kada su najavili masovnije okupljanje pred zgradom BKC-a , u kojoj se treba formirati nova Vlada TK.

Sindikatu Solidarnosti danas su se na ulici pridružili i radnici novih firmi te sugrađani koji su ostali bez posla.

Elvir Džananović bivši uposlenik JKP Komunalac Tuzla za medije je kazao kako je neopravdano dobio otkaz u ovom preduzeću nakon osam godina staža.

Bio sam zaposlen na određeno vrijeme osam godina nakon toga mi je direktor rekao nađi negdje drugo posao. Kao razlog otkaza naveli su da ne postoji potreba više za mojim radnim mjestom, međutim ja tvrdim da sam bio član Narodne stranke Radom za boljitak ostao bi i dalje na poslu” kazao je Džananović koji za svoj obespravljeni status optužuje Suada Idriza zv. Momo i Armina Kovačevića, jer smatra da njima dvojici direktor više vjeruje njego njemu.

Savjetnik direktora Mersed Šerifović zloupotrebljava svoj položaj u Komunalacu tako što ljeti kada su suše cisterne vode idu za njegovu vikendicu u Požarnici da bi on zalio voćke” rekao je za medije Elvir Džananović koji se danas pridružio desetinama drugih obespravljenih radnika. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje