Subota, 23. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Centar za srce BH Tuzla uskoro bi mogao dobiti novog vlasnika?

Preuzmite sliku

Centar za srce BH Tuzla poznatiji kao “Kabilova klinika” nakon deset godina postojanja uskoro bi mogao dobiti novog većinskog vlasnika, saznaje Tuzlanski.ba.

Naime, prema našim saznanjima vrlo blizu preuzimanja većinskog paketa dionica je “Tuzlafarm” jedna od vodećih veledrogerija na području BiH.

Alija Omerhodžić vlasnik “Tuzlafarma” od osnivanja Centra već ima određen manjinski udio u Centru za srce BH Tuzla, a prema našim informacijama do kraja mjeseca februara trebao bi postati i većinski vlasnik ove zdravstvene ustanove od najmanje 51 posto vlasničkog udjela.

Na čelu Centra za srce BH Tuzla od nejgovog osnivanja nalazi se prof.dr.med.sci. Emir Kabil ugledni tuzlanski kardiohirurg koji je ujedno bio i inicijator projekta.

Nakon rekonstruktuiranja u Centru za srce BH Tuzla odnosno nakon što Tuzlafarm preuzme većinski paket dionica saznajemo kako su vrlo izvjesna nova kapitalna ulaganja kao i uvođenje novih zdravstvenih usluga i metoda u liječenju kardiovaskularnih bolesti ali i drugih usluga poput plastične hirurgije, umjetne oplodnje, liječenje neplodnosti, a nije isključeno ni otvaranje porodilišta.

Zdravstvena ustanova specijalna bolnica “Centar za srce BH” Tuzla zapošljava oko 150 osoba i je jedna od najmodernijih zdravstvenih institucija ove vrste specijaliziranih za tretman i liječenje bolesti srca i krvnih žila u ovom dijelu Evrope.

“Centar za srce BH” Tuzla nedavno je obilježio 10 godina rada i postojanja, a tim povodom upriličena bila je i proslava na kojoj je uposlenike, zvanice i goste zabavljao popularni bosanskohercegovački pjevač Halid Bešlić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje