Petak, 29. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Amerikanci u Tuzli održali kurs samoodbrane za žene

Tim za podršku civilno-vojnoj saradnji pri Ambasadi SAD u Sarajevu, održao je juče jednodnevni kurs samoodbrane za žene.

Ova jednodnevna obuka, organizirana je u saradnji sa Američkim kutkom Tuzla i Centrom za kulturu Tuzla, u čijim prostorijama je i održana. Predavači su bili: narednik prve klase Jodi Simms i narednici Thomas Scott i Pablo Palacio, pripadnici američke vojske.

Pripadnici Tima za podršku američke vojske pokazali su tehnike odbrane i onesposobljavanja napadača, kao i ukazali na potencijalne opasnosti u kojima se možemo naći.

Kurs je bio besplatan i namijenjen svim zainteresovanim ženama bez obzira na iskustvo u ovoj oblasti. Prisutno je bilo preko 30 učesnica, što je i bio maksimalni broj. Veliki broj učesnica nije uspio da se prijavi na vrijeme, što govori o tome da u našem gradu postoji interesovanje za ovakvim tipom aktivnosti. Sigurno je da će se uskoro planirati jos jedan ovakav kurs, a naše sugrađanke će biti blagovremeno obaviještene.

Ovakvi kursevi se održavaju u 10 gradova širom BiH: Tuzla, Bijeljina, Brčko, Doboj, Banjaluka, Bihać, Trebinje, Mostar, Sarajevo i Zenica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,