Subota, 1. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Otvorena skijaška sezona na Vlašiću (FOTO)

vlasic16
Preuzmite sliku

Popularno

Nakon Jahorine i Bjelašnice danas je zvanično otvoreno i skijalište na Vlašiću. Trenutna visina snijega je 52cm, a temperatura -4,5 stepeni celzijusa. Put prema skijalištima na Vlašiću je otvoren i prohodan.

vlasic16

 “Danas su pušteni u rad ski liftovi i snijeg još uvijek pada. Na osnovu toga, možemo reći da je sezona otvorena od danas. Većina smještajnih kapaciteta na planini je popunjena u periodu Nove godine, ali svakako treba iskoristiti priliku rane rezervacije i ostvariti “first minute” popuste. Svakako, naše usluge su na raspolaganju za sve informacije, booking i podršku vezano za Vlašić, pojasnio nam je Haris Husejnović, jedan od članova tima koji se brine o turističkoj ponudi ove planine.

 Ono što vjerovatno zanima sve zainteresovane koji namjeravaju posjetiti skijališta na Vlašiću su svakako i cijene “Ski Pass-ova” za sezonu 2012/13. Poludnevni SKI PASS od 13:00 do 16:00 sati iznosi 18,00 KM. Dnevni SKI PASS od 09:00 do 16:00 sati – 27,00KM. Noćni SKI PASS od 18:30 do 21:30 sati – 15,00KM. Sedmodnevni SKI PASS u trajanju od 7 dana od dana izdavanja košta 154,00KM.

vlasic2

Na samom SRC “Babanovac” postoji veliki broj prehrambenih prodavnica u kojima posebno gosti koji koriste privatni smještaj mogu kupiti sve potrebne stvari za pripremu obroka (kruh, mlijeko… i vlašićki sir). Na Babanovcu, u samom centru, možete naći nekoliko restorana koji nude sve narodne kao i internacionalne specijalitete, pored toga imate nekoliko picerija, slastičarni i caffe/ski barova, prenosi Federalna.ba

Što se tiče telekomunakacija, pokrivenost signala za GSM aparate (mobilne telefone) je zadovoljavajuća. Fiksnu telefoniju imaju svi hoteli i neki privatni objekati na Vlašiću, ali se uz objekat “Pošte” nalaze telefonske govornice na karticu. Kartice možete kupiti u prodajnim objektima. Pristup internetu je omogućen na par mjesta, u hotelima, internet caffe-ima i nekim privatni objektima.

vlasic35

Što se tiče parking mjesta, na Babanovcu se nalaze nekoliko velikih parkinga. Jedan je unutar centralnog hotela. Drugi je na bivšem igralištu. Važno kada rezervišete smještaj da ujedno provjerite da li objekat ima vlastiti parking ili ćete automobil morati ostaviti na jednom od ova dva parkinga koja se plaćaju.

Valuta plaćanja u BiH je konvertibilna marka (KM), mada sve usluge možete platiti i u Eur-u, EURO = 1.955 KM ovo je naravno zvanični kurs, mada se na Vlašiću računa nezvanični kurs (od 1EURO = 2KM).

vlasic43

Na platou Babanovac postoji stanica javne bezbjednosti i stacionirana stanica Gorske službe spašavanja (GSS-a). Broj stanice javne bezbjednosti je +387 30 537-003, i ovaj broj možete zvati 24 sata dnevno.

Više inforamcija možete naći na portalu www.vlasic-online.com

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: