Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Goražde: Zatrudnila poslije silovanja

silovanje-trudnoca
Preuzmite sliku

Popularno

Djevojka se, potom, prije nedjelju dana, porodila u sarajevskoj bolnici “Jezero”. Na svijet je donijela zdravog dječaka, teškog 3,5 kilograma

silovanje-trudnoca

A. E. (32) iz Goražda, oženjen, otac dvoje djece, osumnjičen je da je prije oko devet mjeseci, u automobilu na periferiji grada kraj Drine, silovao sugrađanku, devetnaestogodišnju djevojku, koja je proljetos završila srednju školu u rodnom gradu, pišu Večernje novosti.

Djevojka je, kako kaže, zbog sramote od porodice, straha od oca, bez obzira na to što nije kriva, krila ono što ju je zadesilo. Ali, kad je shvatila da je stomak počeo da joj raste, da ga više ne može prikriti, pozvala je A. E. i rekla mu je da je u drugom stanju.

“Rekao mi je da će me ubiti ako bilo kome kažem da trudnoća ima veze sa njim”, kazala je djevojka advokatu koga je angažovala njena porodica u Sarajevu. “Rekao mi je da mi je, uzimajući mi nevinost, namjerno uradio to što je uradio kako bi mi se osvetio što skoro dvije godine nisam htjela ni da čujem za njega. To, navodno, nikad nije moglo da mu se dogodi kod bilo koje djevojke ili žene na koju se nameračio.”

Uvidjevši koliko je sati, slučaj je prije mjesec i po dana prijavila policiji, koja ju je smjestila u “Sigurnu kuću”. Otac i majka su se dali u potragu za svojom mezimicom i trag ih je odveo do “Sigurne kuće”, gdje su saznali ono o čemu nisu mogli ni da sanjaju. Djevojka se, potom, prije nedjelju dana, porodila u sarajevskoj bolnici “Jezero”. Na svijet je donijela zdravog dječaka, teškog 3,5 kilograma.

“Još nisam vidjela dijete, koje sam donijela na svijet, zbog okolnosti pod kojima sam zatrudnila”, kaže djevojka. “Ne znam kad ću moći da ga uzmem u naručje i, eventualno, podojim. Imam neku sramotu, ne samo pred mojim roditeljima, već i pred tek rođenim djetetom, mada ništa nisam kriva, jer sam bila žrtva silovanja. Siledžija je napravio pakao od mog i života moje porodice. Nadam se da će ga stići zaslužena kazna.”

Djevojka se poslije porođaja nije vratila u “Sigurnu kuću”, ali ni u rodnu kuću u Goražde, već je kod rodbine u Sarajevu.

novosti.rs / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: