Nedjelja, 27. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Foto konkurs: Za izbor najboljih fotografija zagađenja životne sredine.

Kese logo
Preuzmite sliku

Popularno

U BiH godišnje se potroši više od milijardu plastičnih kesa. Prosječan vijek korišćenja tanke plastične kese je oko 12 minuta. Plastična kesa razgrađuje se više od 400 godina. Prosječan potrošač mjesečno dobije 25 plastičnih kesa, a da ih uopšte ne zatraži. U Bosni i Hercegovini ne postoje propisi koji regulišu proizvodnju, promet i uvoz plastičnih kesa u svrhu zaštite životne sredine.

\"KeseZa učešće na konkursu potrebno je poslati fotografiju zagađene životne sredine plastičnim kesama na e-mail konkurs@plasticnekese.NEt, ili kao MMS poruku na broj telefona 066 491 900. Uz fotografiju je potrebno navesti ime i prezime pošiljaoca, datum fotografisanja, opštinu, i lokalitet fotografisanja (npr. 06.04.2012., Bijeljina, centar grada, kod stare Tehničke škole) Konkurs se organizuje na teritoriji Bosne i Hercegovine u periodu od 06.04.2012. do 26.04.2012. godine, a pravo učešća imaju svi građani BiH. Učesnici konkursa mogu poslati samo one fotografije koje su njihovo autorsko djelo. CCI ne snosi odgovornost za eventualne zloupotrebe tuđih fotografija, i zadržava pravo diskvalifikacije fotografija za koje se ustanovi da su preuzete sa interneta ili drugih izvora koji nisu u skladu sa uslovima konkursa.

Fotografije će po pristizanju biti objavljene na web stranici www.plasticnekese.NEt , a po zatvaranju konkursa, u periodu od 28.04. do 20.05., posjetioci web stranice moći će glasanjem direktno uticati na izbor najbolje fotografije.

Predviđene nagrade za najbolje fotografije su:

1. nagrada – 700 KM

2. nagrada – 400 KM

3. nagrada – 200 KM

4. nagrada – 100 KM

5. nagrada – 50 KM

CCI zadržava pravo objavljivanja pristiglih i upotrebu nagrađenih fotografija za potrebe Projekta, odnosno u svrhu smanjenja korišćenja plastičnih kesa u BiH.

Tuzlanski.ba / www.plasticnekese.net

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: