Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uskoro stiže moćni BMW M8

Preuzmite sliku

Popularno

BMW će uskoro predstaviti super snažnu verziju Serije 8 sa oznakom M.

BMW M8 u fazi je finalnih testiranja, a njegova karoserija djelomično je zamaskirana. Ipak, njegov izgled nije iznenađenje. M8 ima velike odbojnike s dosta otvora za usis zraka kao i za hlađenje.

Prošireni rubovi blatobrana krase bočnu stranu automobila, a zadnji dio četiri ispušne cijevi što je sastavni dio svakog M modela.

 • Novi će BMW M8 najvjerovatnije pokretat će 4,4 litarski V8 motor, koji u M5 modelu razvija 600 KS u osnovnoj verziji i 625 KS u verziji Competition. Očekuje se da će i M8 imati približnu snagu.

  BMW nije službeno objavio koji će motor pokretati M8, ali objavili su podatke o potrošnji. Prosječna potrošnja M8 i M8 Competition Coupea bit će 10,5 odnosno 10,6 litara. Kabriolet verzija zbog veće mase trošit će više – 10,6 i 10,8 litara.

 • Pored toga, BMW je pokazao i M Mode u kojem vozač može birati različite načine rada poput Comfort i Sport. M8 Competition imat će i način rada Track namijenjen vožnji na stazi. U tom slučaju isključuje se većina sistema pomoći, a u tom režimu utišava se i audio sistem kako bi se na bolji način doživjela sama vožnja.

  Tu je i mogućnost podešavanja rada motora, upravljača i kočnica. Može se podešavati i sistem pogona na sve točkove xDrive. To znači da će vozač moći birati između pogona na sve točkove ili samo na zadnju osovinu.

  Zvanična premijera ovog modela mogla bi uslijediti na jesenjem sajmu automobila u Frankfurtu 2019. godine. (Carlander.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: ,