Subota, 21. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlanski automobilista Armin Mujkanović sreću potražio u Hrvatskoj

Preuzmite sliku

Armin Mujkanović, tuzlanski automobilista, nakon velikog fijaska bosanskohercegovačkog automobilizma i potencijalne propasti ovogodišnjeg šampionata u matičnoj državi, od ove godine će nastupati s hrvatskom takmičarskom licencom.

Mujkanovića su u svoje „redove“ primili u Splitskom autoklubu te će biti ozbiljno pojačanje za ovaj klub u okviru Grupe 6. Za novu sezonu, Mujkanović je kupio novi automobil. Honda Integra Type R je novi korak naprijed u karijeri Tuzlaka koji se nada osvajanju šampionske titule u izuzetno jakoj konkurenciji.

Prva ovogodišnja trka za Mujkanovića će biti „1. Nagrada Biokova 2022“ čiji je start zapravo u Makarskoj.

Radi se o izuzetno brzoj i izazovnoj stazi na kojoj svaka greška može skupo koštati vozača. Staza „Makarska“ je duga 4.436 metara i ima 15 sudijskih mjesta, a vozači će na stazi morati proći i kroz jednu šikanu od guma.

Za nastup na prvoj ovosezonskoj trci u Prvenstvu Hrvatske, prijavila su se čak 83 takmičara. U Grupi 6 u kojoj nastupa Mujkanović, prijavljeno je čak 29 takmičara.

Mujkanoviću je ovo prvi nastup u Prvenstvu Hrvatske:

„Uzbuđen sam što ću u konačnici ipak voziti i ove sezone. Nakon brojnih trzavica u Šampionatu BiH, odlučio sam da ne želim sjediti i čekati te sam „sreću potražio“ u Hrvatskoj gdje su me moji prijatelji iz Splitskog autokluba velikodušno primili. Obavili smo i jedan test s automobilom na pisti Ciljuge gdje sam mogao da se upoznam s performansama i donekle otkrijem mogućnosti automobila. Veliki je korak naprijed u odnosu na prošlu Hondu, auto ide dosta bolje, leži bolje i siguran sam da ću biti veoma brz kada u potpunosti iskoristim potencijal ovog automobila. Što se tiče trke u Makarskoj, očekujem tešku borbu u veoma jakoj konkurenciji od čak 29 takmičara. Obzirom na to da nam je svima prvi nastup na ovoj stazi, svi ćemo biti prilično izjednačeni po tom pitanju, a ja se nadam da ću završiti u prva tri i na taj način započeti dugu i napornu sezonu.“

Treninzi za „1.Nagradu Biokova 2022“ voze se u subotu, 7.5.2022. godine, dok je trka na programu u nedjelju 8.5.2022. godine. Svi oni koji ne budu u mogućnosti da prisustvuju na licu mjesta, trku će moći gledati u direktnom prijenosu s početkom u 11.00 sati na GP1 TV i istoimenom Youtube kanalu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje